Hitta rätt byggfirma

Vi ställs alla inför olika utmaningar när det ska planeras för ett nybygge eller hjälp med något mindre. Det man dock ska tänka på att tillvägagångssätten faktiskt påminner mycket om varandra och det finns steg att följa som gäller i alla lägen, för att man ska vara så säker och trygg som möjligt. Det vi alla vill är att hitta rätt byggfirma som kan hjälpa just oss och genom att följa de fem steg som vi redogör för nedan så kommer du att ha nått långt.

bygge 2

 1. Offerter
  Det absolut viktigaste du ska börja med är att ta in offerter. Oavsett om det handlar om en totalentreprenad av ett nytt hus eller om det endast är en veranda som ska byggas. Det gör att du har ett underlag för hur olika firmor ska genomföra arbetet och hur mycket det kostar – vilket gör att du sedan kan jämföra dem mot varandra.
 1. Referenser
  När offerterna är inne så är en del av arbetet gjort, men definitivt inte allt. Det är nu dags att börja kolla referenserna som byggfirmorna har skickat med, och har de inte skickat några så är det ett svar i sig. Genom att höra av dig till referenser som har erfarenhet av byggfirman så kan du hjälpa dig själv att bygga upp förtroende för dem.
 1. Certifikat och försäkringar
  Kontrollera alltid att de firmor som du är intresserad av har de rätta certifikaten för att utföra det arbete som de har skickat offert på till dig. Här är det också viktigt att kolla så att företaget har en F-skattsedel och att de är försäkrade.
 1. Avtal
  Skriv alltid ett avtal med den byggfirma som du till slut väljer. Det gör att både du och byggfirman kan känna sig trygga i det som förväntas hända.
 1. Kom också ihåg att du kan ha rätt till att använda ROT-avdraget!
  Det är en betydande hjälp när du renoverar, bygger till eller bygger om, och det gör att du kan få en byggfirmas tjänster till ett lägre pris än vanligt.